בדיוק ב-12 בצהריים סיימנו לארגן את הביתה לתזוזה, עשינו סיבוב או שניים כדי לוודא שזכרנו לסגור ולהדק את הכול. הביתה לא זזה מאז הראיון ההוא אצל אברי. חודשיים וחצי של עמידה במקום, כולל סגר. כולל זה שלא הגענו אליה. הסיבות טובות. עוד מעט אגיע אליהן.
וזה לא שהיא זזה כל כך הרבה בחודשים שקדמו לכך. למעשה, היא כבר כמעט שנה שהיא מצמיחה שורשים. פתחנו את דלתו הקבינה לאוורר את תא הטייס והיא נפנפה באוזניים בשמחה.
מאחר והיא פרקה את המצבר בעמידה הממושכת, נעזרנו בכבלים הארוכים שמתחברים למצברים הסולאריים והיא התניעה ושאגה ליציאה. הקשנו אגרוף לאגרוף לאות מזל ואושר ויצאנו לדרך.
מה יש לומר על יציאה לדרך שעוד לא אמרתי?
השמחה, תחושת ההמראה, ההשלה ותחושת הפתיחה לרווחה – הכול יכול לקרות, אולי.
יתכן שכך מרגישים זרעי התורמוס ופרחי הבר שמשילים את הקליפה שלהם ושולחים את הנבט אל העולם. בהתרגשות וחששות – שהרי ברגע שנושרת הקליפה הכול פגיע וחשוף.
כמו הבטחה שיהיה בסדר, שמש וגשם ליוו אותנו, מתחלפים ומתערבבים, יוצרים קשתות מרהיבות לפנינו.
רצינו יער. בשנות המסע גילינו שבניגוד למה שחשבנו – יש הרבה יערות בארץ. ואנחנו מתגעגעים אליהם. אל חיי הבר שבהם. הפעם בחרנו ביער קרוב יחסית, כי זה עומד להיות נדודימי קצר. רק לראות שזה עוד יושב טוב בגוף.
זו הפעם החמישית שלנו ביער עופר, כמעט על אותה נקודה ובאותה זווית קסומה לים. מביטים אל השמש שעוברת את הרכס ונעלמת בים.
נהיה פה כמה ימים ואז נחזור. נניח את המשאית וניסע לבית הקבע. כן, נהינו האנשים האלו שיש להם גם וגם.
בית הקבע שלנו – התחלק לשניים: לעצמנו בנינו קן קטן. 28 מטר מרובע של יופי. פי שתיים מהמשאית וגם יותר נוח, לפחות אם לוקחים בחשבון מים חמים. זו הכניסה שלו, עם מכשפת עץ ששומרת על היער.
בחצי הגדול של הבית עברו לגור בן מספר 1 ואשתו, אלו משוקולד פנדה. ולפני קצת יותר מחמישה שבועות – הגיע אייל. נכד מספר 1 אל חיינו.
והגיעה הסבתא. הסבתא שתמיד היתה בי, חבויה כמו זרע.
כשהחזקתי את אייל בפעמים הראשונות הרגשתי איך היא בוקעת מתוכי, כאילו היתה שם תמיד והבנתי שכל הקלישאות נכונות – אין כמו להיות סבתא ואין כמו האהבה הזו שעוטפת אותי ועוברת אליו. היא כמו עוברת דרכי, שלוחה מכל הסבתות שלא הכרתי בפיזי, אבל שרוכנות תמיד לבדוק מה שלומי.
עכשיו אני אחת מהן.
זו הזדמנות לספר לכם על הפיות ועל יפעת
לפני שנה נפטרה יפעת מנטל. הכרנו לפני יותר מ-20 שנה, כשאני גרתי ביובלים וערכתי את א-לה גוש והיא גרה במעלה צביה. ראיינתי אותה על תרגום ספר המתים הטיבטי – שתרגמה והתאהבתי.
בחורף 2014 עברתי לירושלים, החורף היה מושלג ומצב הרוח שלי היה רווי משקעים. היא קיבלה את האבחנה שיש לה סרטן. פעם או פעמיים בשבוע שקענו לשיחות טלפון ארוכות על הפיות שראתה וציירה. כשהיא דיברה עליהן, יכולתי לראות ולשמוע ורשמתי את מה שהיא אמרה ומה ששמעתי. זה עודד את רוחנו המשותפת. הפיות אוהבות לרפא את מי שמניח להן לעשות זאת.
אני לחצתי להנחית את הידע לספר וקלפים, יפעת היתה במקום אחר. כמה פעמים נדנדתי ואז שחררתי. היתה לה אהבה גדולה ולא בער לה להפיק שום דבר, מלבד את הרגע הנוכחי.
בהלוויה שלה, הצטערתי ששלא שאלתי אותה פעם אחרונה מה יהיה על הפיות. הסתבר שהיא ביקשה מחברה משותפת למסור לי שהפיות מחכות לי ושהיא מבקשת שאוציא אותן לאור.
לקח לי שנה. מה אני מבינה בפיות? והרי אמרתי שאני לא עושה עוד הדסטרט. ניסיתי כמה פעמים להרים את זה, וקורונה-שמורונה – לא התרומם.
ביום השנה 21.9 אחותה שלחה לי קובץ קול בווטסאפ של יפעת שרה על הפיות. התרגשתי. ותוך כמה ימים היה הסרטון הזה מוכן (קחו דקה רק כדי לשמוע את יפעת שרה).
נכון שזה עושה לכן קווצ’ נובמבר כמו שצריך? לא יודעות מה זה הקווצ’ הזה? קשה להסביר, זו תערובת של עצב על הזמן שחלף, עם תחושה עמוקה של הודייה, עם קמצוץ קסם ויאוש.
בכל אופן, אם בא לכן ערכת קלפים ואת המדריך שיפעת כתבה על הפיות – בואו לכאן:
הדסטרט לקלפי הפיות של יפעת
ויש גם קבוצת מסרים בווטסאפ, כל יום ב-11:11 – פיה אחרת עולה לשידור ומביאה את חוכמתה. להצטרפות לקבוצה לחצו כאן.
להתראות בדרכים הטובות
ותודה שנשארתם בהאזנה
נועה
תודה. איזה כיף לקרוא אותך שוב. וקווץ’ נובמבר- אה!! אז ככה קוראים לזה!
אני לגמרי מתכוונת לרכוש שתי ערכות, מנסה קודם לארגן קבוצה של חמש חברות שיקנו בגלל המחיר המפתה 🙂
היי לך נועה, את כמו קרן אור המגיעה בדיוק להאיר ולחמם ולפתוח את הצוהר הסגור המכווץ והצמא לדברים כמו שרק את יודעת לכתוב. אז שמחתי להתעוררות הסתווית הכה מרעננת שלכם ובהתרגשות אלווה אתכם במסע המחודש. ברוך בואך לקלאב הסבתות הסופגות ומספיגות אין סוף אהבה שכבר חשבנו שמיצינו את כולה, המעמד מעורר אותה מחדש. היו ברוכים ונועו בשלום ובשלווה.