להתכרכר בכיכר, להכנס לפרדס – השבוע הבא שלנו
ראשי נוע תנוע - בלוג מחיי במשאית-בית להתכרכר בכיכר, להכנס לפרדס – השבוע הבא שלנו
21 בנובמבר 2017

אחרי זיג זג צפון-דרום-צפון כדי לתרגל את שריר הנהיגה, אנחנו מתחילים ל-ה-א-ט. בארבעת השבועות הבאים אנחנו מתכוננים לשוטט בנחת מעמק יזרעאל ועד לכל היותר תל אביב. 

בשבוע הראשון (זה שבין 26/11-2/12) אנחנו רוצים להיות באזור פרדס-חנה, כרכור, בנימינה. מה זה אומר להיות? זה אומר לחנות במקום נעים, לקום לעבודה כרגיל, לפגוש אנשים, ואם יהיה רצון וחשק – לקיים ערב חלף.

האזור הוא ידידותי. בכל זאת בנזוגי נולד וגדל שם, הפלאפל האגדי והסבים במרחק נגיעה. אבל אני סקרנית, האם פרדס חנה מדברת בשפה אחרת מאשר כרכור? האם עין עירון לוחשת לחישות אחרות מאשר בנימינה? וקיבוצים באזור: ברקאי, עין שמר, גן שמואל ואחרים – איך הם מתבטאים? מה רוח המקום שלהם מבקשת לומר?

 זה הזמן להמליץ, לגלות את הסודות השמורים, בתי קפה שווים, אמנים ואומניות שכדאי להכיר, מקומות מיוחדים  ואת מי כדאי לפגוש?

ואם יש לך עניין בערב חלף – סדנת שירה, מפגש בנושא ביוגרפי או שיחה על החיים במשאית-בית – זה הזמן להזמין…  אפשר לקרוא על זה יותר כאן.

לחישות מדבריות

הגענו לבאר מילכה בשישי בצהריים. גבעה קטנה בתוך ים החול. אביטל פתחה לנו את השער ולקחה אותנו בדרך ה”ארוכה” לבוסתן. זה הזכיר לי את הבדיחה מתקופת טרום הטלפון הנייד, שאמרה שצריך לחכות כמה צלצולים עד שעונים לטלפון, כדי שיחשבו שיש לך בית גדול…

הבוסתן היה הפתעה. נוה מדבר בשקע תחום משלושת צדדיו בדיונות. עשרות עצי פרי, סוכת גפנים ושיחי תבלין ותה. אביטל הזהירה אותנו מהעכן שחי בחולות, מסרה שקית עם לחם כוסמין ביתי ועגבניות שרי מתוקות ואיחלה שבת שלום.

ערב השבת ירד עלינו במהירות והניס את הזבובים. השקט המדברי היה שונה בטעמו מהשקט הירושלמי ומזה השדה-בוקרי. זה היה שקט רווי, נטול חיבור לרשת. הכנו ארוחת שבת, ויחד עם כמה כוסיות יין נזכרנו בכל שירי השבת. הלכנו לישון בשמונה וחצי. ככה זה שהחושך יורד מוקדם.

במוצאי שבת התקיים ערב החלף השני. הגיעו 15 נשים, ודיברנו על ביוגרפיה וגילאי מפתח ובעיקר על שנות השלושים המאתגרות שרוב המשתתפות היו בעיצומן. 

עם סיום הערב – אחת אחת הן הגישו לי את החלף שלהן. שקית מלפוקדו – שהוא אבוקדו קטן בלי גרעין בצורת מלפפון, צרור חבג – נענעת סיני עשירה במנטול מחוות צמחי המרפא, לחם מאפה בית, גרנולה ביתית, סלסלה קלועה, פירות, משחת שפתיים ביתית, צנצנות זיתים ועוד ועוד.

זה היה מביך, זה היה נעים, זה היה מוזר. כסף היה גורם לכל זה להרגיש יותר מוכר ובטוח. אבל זה היה מרגש וכיף. מאד. הרבה יותר כיף מכסף. חזרתי עשירה ומאושרת למשאית שכבר חנתה ממש ליד. וחשבתי על המקום הקטן הזה, שמושך אליו צעירים ושאומרים שאין כמותו. הקשבתי לשקט ולמרחב ונרדמתי כמו תינוקת.

באמצע השנ"צ גילו ילדי באר מילכה את המשאית. מנהיגת החבורה שאלה אם אפשר להיכנס, נכנסה ועלתה מיד למיטה. ביחד עם שאר הילדים... האטרקציה, דרך אגב, היא לא אני מתעוררת מהשנ"צ אלא מיץ החתולון.
חבג - נענעת המדבר, מלאת מנטול. לשתות, לצחצח שיניים, להריח כשרוצים להתרענן.
מלפוקדו, כמה קטנים ככה טעימים
זבוב מסתגל במיוחד מבאר מילכה שהיגר לצפון וכעת מתמחה בעריכה
הרשמה לדיווחי תנועה

מי אני?

נועה ברקת, יועצת ביוגרפית, עורכת ספרים ומשוררת, נשואה ואמא לשלושה גדולים.

into the woods

into the woods

בדיוק ב-12 בצהריים סיימנו לארגן את הביתה לתזוזה, עשינו סיבוב או שניים כדי לוודא שזכרנו  לסגור ולהדק את הכול. הביתה

שבוע הסלביות שלי

שבוע הסלביות שלי

השבוע נפתח בכתבה ההיא ב”ישראל היום”. כן, אני יודעת, לא העיתון הנפוץ ביותר בקרב קוראי, אבל היחצ”ן אמר שיש עוד

משוררת מתגלגלת

משוררת מתגלגלת

החדשות המסעירות בעולמנו הן שכתבו עלינו בעיתון. הכותרת היא – הזוג שעזב הכול. והפתיח גורס כי  “כבר 3 שנים הם

נוע תנוע
« הקודם
הבא »
השארת תגובה

ביטול

יורדת מהעננים
אדמה בית הוצאה לאור לחוכמה נשית מתחדשת אמטיפוס אפריל ביוגרפיה ביוגרפיות מוארות גילאי מפתח הורות המריימיות הריון ולידה חגים ומועדים יעוץ ביוגרפי מאי מוות ומיתה מחשבות על החיים מיומנה של העורכת מפת חיים משולחן העורכת נובמבר נוע תנוע סיפורה ספרי זיכרון ספרי חיים ספרים ספרים שערכתי סתיו עונה לעונות פותחת ספרים פרוזה שירה
יוצא מהמגירה
  • מי את מרים?
  • בחלומות – הצעה 5 לכתיבה
  • תּֽוֹלְדֹ֥ת – הצעה 4 לכתיבה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס