את סוף השבוע שעבר הקדשנו לגיזום אלות. אני הייתי אחראית על הענפים הדקים במזמרה והוא על העבים, במסור. די מהר התבררה התמונה הבאה: אני טורחת ומתרוצצת בין עשרות ענפים והוא מתאמץ על אחד שכולל את כולם. שאלתי את עצמי מה הטעם בכך שגם אני מזיעה ומקבלת התכווצות בשריר הגזם? בשנתיים האחרונות עברתי על פני האדמה בלי לגעת, בלי לקצץ ובלי לשתול. ולא התכוונתי לוותר על התענוג. אמרתי לעצמי שגם מעשים קטנים מועילים ובוודאי שהם מעודדים את המעשים הגדולים.

למה בעצם לגזום? זה קשור לחוק שלושת הסיבות. זה חוק שהמצאתי או שלמדתי בגלגול קודם והוא קובע שאם שלושה סיפורים נפגשים הם יוצרים כוח מגנטי חזק. אני חושדת ש"פעם שלישית גלידה" זה יישום של אותו החוק. ובכליל נוצר עבורנו שדה מגנטי כזה.

 

אנחנו גוזמים ויוצרים בית ל"הביתה". מקום בין עצי האלה שנוכל לעגון בו כשהנפש מתעייפת מנדודיה. עם כל אלה גזומה, הבלבול מתחלף בהתרגשות. אנחנו מתכננים ליישר את השטח ולהניח עליו כורכר, כדי לא לשקוע בבוץ, להשקות את עצי הפרי שנזנחו, לשקם את האלות הגזומות וגם - להמשיך לנדוד.

מידען הבית מוסיף:

מחפשים נוטעים

השריפות באמזונס העלו לדיון ציבורי הרבה נושאים חשובים שלא תמיד זוכים לבולטות גבוהה. אחד הנהנים העקיפים מאסון הטבע האנושי הוא האתר ecosia.org. סביר מאד להניח שקיבלתם בהודעה או ראיתם בפייסבוק לפחות פעם אחת בחודש האחרון קריאה לעבור לשימוש באקוזיה במקום גוגל כמנוע חיפוש.
הנושא מעניין ומורכב מכדי להקיף את כולו בפינה קטנה זו, אז רק כמה נקודות בקצרה:
• האתר אמין, והוא אכן מעביר 80% מרווחיו (כ-45% מהכנסותיו) לטובת הסביבה, ע"י נטיעת עצים ותרומה לארגונים סביבתיים.
• האתר מצהיר שאינו אוסף מידע על המשתמשים בו וחיפושיהם וכמובן שאינו מוכר אותו לצד שלישי כלשהו – בניגוד לגוגל, שזה בדיוק מה שהיא עושה.
• לא מדובר במנוע חיפוש, אלא באתר המציג תוצאות ממנוע החיפוש של מייקרוסופט – Bing.
• בנוסף לתוצאות החיפוש, האתר מציג פרסומות. הקלקה על הפרסומות המוצגות היא מקור ההכנסות של האתר. שימוש באתר ללא הקלקה על הפרסומות לא יעלה ולא יוריד לשום מטרה טובה. ההצהרה של האתר לפי כל 45-50 חיפושים שלכם הופכים לעץ שנשתל מבוססת על היחס הממוצע בין חיפושים להקלקות.
• כל פעולת חיפוש צורכת אנרגיה. גוגל עושה כבר מזה כשנתיים שימוש ב-100% אנרגייה ממקורות מתחדשים בלבד. מייקרוסופט (שכאמור מפעילה את מנוע החיפוש שמאחורי אקוזיה), עושה שימוש רק בכ-40% אנרגיה ממקורות מתחדשים. במונחים של נזק-תועלת לכדור הארץ, חיפוש בגוגל מזיק לסביבה פחות מאשר חיפוש באקוזיה.
• בסבירות גבוהה מאד, גם אם תשמשו באקוזיה תעשו זאת תוך שימוש בממשק של גוגל – כ-85% מהגולשים בישראל משתמשים בדפדפן כרום של גוגל לגלישה מהמחשב, וכ-80% מבעלי הסמארטפון משתמשים במכשיר המבוסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל. כך שגוגל תמשיך לדעת עליכם כל מה שחשוב לה.

שיר לשבת

ספטמבר

אָז אֵיפֹה אַתֶּם חוֹנִים?
בְּכָל מָקוֹם בּוֹ הָאֲדָמָה שְׁטוּחָה
וַחֲבֵרִים מַזְמִינִים.
אֲנַחְנוּ מִתְכַּוְּנִים לְכָךְ שֶׁאֵינֶנּוּ יוֹדְעִים
אֲנַחְנוּ נוֹסְעִים וְאָז חוֹנִים. וְאָז שׁוּב נוֹסְעִים.
אֵלֶּה מַסְּעוֹתֵינוּ.
אֲנַחְנוּ בְּדֶרֶךְ וְכָל הַמְּקוֹמוֹת נְכוֹנִים.
לִפְעָמִים אֲנַחְנוּ עוֹנִים כְּמוֹ אֱלֹהֵים:
נִהְיֶה
בַּאֲשֶׁר נִהְיֶה.

יֵשׁ לָנוּ גַּם תְּשׁוּבָה פְּשׁוּטָה יוֹתֵר:
פֹּה.

משפט על הדרך

"יש רשת אחרת.  שעובדת ביעילות ובדייקנות.  היא בלתי נראית ולכן רבים לא מאמינים בקיומה.  הרשת מגיבה לשמחה, לקלילות ולרצון טוב."

 

שבת שלום

3 תגובות
  1. שולמית הגב

    שיהיה לכם בטוב…באשר אתם
    פה!
    שבת שלום
    ועוד מעט גם שנה טובה

  2. גלי הגב

    אז מה הם שלושת הסיפורים? סקרנית..

  3. סיגל הגב

    נועה יקרה
    נראה שהמסע מקבל ביטויים נוספים. כמה טוב שאתם מתרחבים אם אינסוף האפשרויות.
    שבוע טוב

השארת תגובה